چند نوع از غذاهای ایرانی را می شناسید و طعم آنها را تجربه کرده اید؟ چند تای آنها را پخته اید و با دست پخت لذیذ خود میهمانتان را شگفت زده کرده اید؟ اصلاً آیا تمام غذاهای ایرانی را دوست دارید؟ این بار می خواهم طریقه پخت یک غذای لذیذ ایرانی را که سرآشپز دایی ، دستور آن را به ما پیشنهاد کرده، برایتان بگویم...
بادمجان، غذای لذیذی است اما حلیم بادمجان لذیذتر. برای پختن حلیم بادمجان برای چهار نفر یک کیلو بادمجان، نیم کیلو گوشت و ۱۵۰ گرم عدس نیاز داریم. ابتدا پوست بادمجان را می گیریم، سپس به بادمجان های پوست کنده شده نمک می زنیم و می گذاریم تا آبش خوب برود.
می دانید که نمک را برای این به بادمجان می زنند که زمان طبخ، به روغن کمتری نیاز باشد. سپس بادمجان هایی را که آبش رفته، در حرارت بسیار ملایم، آهسته آهسته سرخ می کنیم. به یاد داشته باشید که اگر بادمجان را در دمای آتش تند سرخ کنیم، بیرون آن سرخ می شود و درونش نپخته باقی می ماند.
زمانی که در حال سرخ کردن بادمجان ها هستید، ۱۵۰ گرم عدس را با نیم کیلو گوشت می گذارید تا خوب پخته شود اما اول باید چربی گوشت را خوب خوب پاک کنید و عدس را با گوشت بدون چربی بگذارید تا پخته شود. وقتی خوب پخته شد، عدس و گوشت پخته شده را با بادمجان های سرخ شده مخلوط می کنیم و با هم می کوبیم. وقتی خوب کوبیدیم، می گذاریم در دمای ملایم تا گرمای خود را حفظ کند.
برای تزئین حلیم بادمجان به ۳۰۰ گرم کشک و پیاز داغ، سیرداغ و همچنین مغز گردوی خردشده نیاز داریم. می توانیم پیاز داغ و سیرداغ را با نعنا داغ مخلوط کرده و با مغز گردو روی کشکی که روی حلیم بادمجان ریخته ایم بریزیم تا طعم آن را لذیذ تر کند. راستی، عدس، گوشت و بادمجان جزو غذاهای سرد است (گردآوری : انجمن ناجی) فراموش نکنید که همراه این غذاها نباید از ماست استفاده کنید.
اگر با خوردن غذای سرد، سردی می کنید بهترین راه، نوشیدن شربت سکنجبین بعد از این غذاست که سالم ترین و پرخاصیت ترین نوشابه سنتی ایران است (گردآوری : انجمن ناجی) برای تهیه این شربت، یک لیوان آب را با ۴لیوان عسل و یک لیوان سرکه طبیعی و یک لیوان عرق نعنا مخلوط کنید و به مدت ۵ دقیقه بجوشانید. پس از سردشدن، قدری از آن را با آب رقیق کرده و شربت کنید که بسیار گوارا خواهد بود و از سردی کردن شما بعد از میل کردن غذای سرد جلوگیری خواهد کرد.