كره را روي حرارت متوسط آب كنيد. آرد، نمك و فلفل را اضافه كنيد. شير را هم بريزيد و همچنان بهم بزنيد تا غليظ و حبابدار شود. 1 دقيقه ديگر بجوشانيد و استفاده كنيد. ( با اين ميزان مواد لازم يك و نيم فنجان سس سفيد خواهيد داشت )
اين سس پايه يا بيس تمامي سس هاي سفيد است كه ميتوانيد در تهيه غذاهاي نشاسته اي مانند پاستا و لازانيا و همچنين با انواع سبزيجات سرو كنيد.
سس سفيد با طعم كاري:
يك دقيقه قبل از مخلوط كردن آرد، 1 قاشق مرباخوري پودر كاري به كره آب شده اضافه كنيد. اين سس را مي توانيد با انواع خوراك هاي مرغ و ماهي سرو كنيد.
سس سفيد ادويه دار با سير:
2 حبه سير له شده را 30 ثانيه در كره آب شده تفت دهيد و همراه با آرد، 2/1 قاشق مرباخوري زيره يا زنيون، تخم كرفس يا ريحان و ارگانو خشك كفمال به مواد دستور اصلي اضافه كنيد. اين سس را با انواع خوراك سبزيجات و يا خوراك هاي مرغ مي توانيد سرو كنيد.
سس سفيد با طعم تره و ليمو ترش:
2 قاشق غذاخوري تره ساطوري شده و 1 قاشق مرباخوري رنده ريز پوست ليمو ترش به آرد دستور اصلي اضافه كنيد. اين سس را مي توانيد با انواع خوراك سبزيجات و مرغ و ماهي سرو كنيد.
سس پنير:
نمك را از دستور اصلي حذف كنيد و 4/3 فنجان پنير پارمسان رنده شده را به مخلوط سس بالا در حالي كه روي حرارت است اضافه كنيد تا پنير آب شود. اين سس را مي توانيد با انواع خوراك سبزيجات سرو كنيد. ( با اين ميزان مواد لازم و پنير در كل 2 فنجان سس پنير خواهيد داشت )
یک توضیح: موسکاد تقریبا مثل فندق میمانند و با رنده بسیار ریزی که برای رنده کردن موسکاد استفاده میشود آنرا رنده میکنند تا تبدیل به پودر شود، البته پودرش هم یافت میشود.اگر اشتباه نکنم موسکاد همون جوز هندی خودمونه .
اگر موسکاد ندارید اشکالی ندارد.
ظروف و وسایل لازم:
یک قابلمه تقریبا ۴ تا ۵ لیتری همزن دستی
طرز تهیه:
کره یا روغن را در قابلمه بریزید روی آتش بگذارید تا آب شود. آرد را به آن بیفزاید و هم بزنید تا آرد خوب در روغن حل شود. در حقیقت روغن جذب آرد می شود. با شعله ملایم کم کم شیر را به روغن و آرد بیفزاید و مدام هم بزنید. اگر شیر زیاد بریزید آرد تبدیل به گلوله گلوله می شود و سس سفید شما خوب نخواهد شد. سس سفید باید مثل فرنی یک دست باشد. به مرور که شیر جذب مخلوط آرد و روغن می شود به آن شیر بیفزاید تا مایع صاف و یک دست بشود. وقتی که شیر تمام شد نمک، فلفل و جوز هندی را به آن بیفزاید باز به هم زدن ادامه بدهید تا اول مایع کمی سفت شود و همچنین یکی دو جوش بخورد. سس سفید معمولا مایع نیست و باید مثل فرنی کمی سفت باشد البته نه زیاد. سس را اگر با قاشق آنرا بریزید باید روان باشد.