مواد لازم:
۱ عدد مرغ
۲۰۰ گرم سبزی معطر (نعنا، گشنیز و جعفری)
۲ /۱پیمانه گردو
۲/۱ پیمانه بادام
۲ /۱پیمانه آلو قیسی و آلو بخارا
۲ عدد پیاز
۲ /۱ پیمانه برنج آبکششده
۲ /۱ استکان زعفران دمکشیده
۲ ق س زرشک
۲ق س آب نارنج
نمک و فلفل به اندازه کافی
۱ وقتی مرغ رو تمیز کردی و خوب شستی باید با نمک، فلفل و آب نارنج مزهدارش کنی. یادت باشه مرغ رو یه وقت تکهتکه نکنی که کار خراب میشه. مرغ باید درسته باشه. یه مرغ تپل و خوشگل هم انتخاب کن تا توی دیس بدرخشه! بعد که مرغ رو مزهدارش کردی باید بذاری حدود دو ساعت بمونه تا مزهها به خوردش بره.
۲ حالا اون نصف پیمونه گردو رو باید خوب خرد کنی، اگه نمیتونی، چرخش کن، راحتتره. گردوها هم یکدست میشه. بادومها رو هم خوب خرد کن. آلو قیسی و بخارا رو هم اول خیس کن و بعد هستههاشو دربیار و خوب لهشون کن.
۳ پیازاتو نگینی خرد کن. پیاز مرغ شکم پر نباید تو چشم بیاد. همچین حرفهای و ریز. بعد با کمی روغن خوب طلایشون کن تا توی شکم مرغ بدرخشن.
۴ حالا وقت مخلوط کردن مواد شکم مرغه. برنج و زرشک، پیاز، سبزی معطر، زعفران، گردو و بادام رو بریز توی یک ظرف و خوب هم بزن. چند دقیقهای هم بذار روی حرارت تا خوب با هم قاطی شن تا برای رفتن توی شکم مرغ آماده باشن.
۵ خب حالا باید مواد رو بریزی تو شکم مرغت. مواد رو با قاشق بریز تو شکم مرغ و خوب پرش کن و بعد هم با نخ و سوزن تمیز و استریل شکم مرغ رو بدوز. یه جور کوک نزنی که شکمش تو فر وا بره ها. قشنگ بدوز تا مواد سرجاشون بمونه.
۶ بعد از اینکه شکم مرغ رو پر کردی باید اونو بذاری تو فر تا بپزه. اول مرغ رو بذار توی سینی فر و بعد روشو ورق آلومینیوم بکش تا نسوزه. خوب همه جاشو بپوشون و بذار تو طبقه وسط فر با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت. باید یک ساعت تو فر باشه تا خوب بپزه. بعد از اینکه مرغ خوب پخت از تو فر و کاغذ آلومینیوم درش بیار و ۵ دقیقه بدون کاغذ بذارش تو فر تا روی مرغ کاملا برشته و خوشرنگ بشه. خب تموم شد. مرغ شکمپر هم که پختی.
مرغ را با آب لیمو یا آب نارنج ، نمک ، فلفل و زعفران حل شده ( زعفران ساییده را در آب جوش حل می کنیم ) مخلوط می کنیم تا یک ساعت بماند. سبزی را با یک قاشق سوپخوری روغن کمی تفت می دهیم و بقیه مواد یعنی مغز گردوی چرخ شده ، آلو و قیسی خرد شده ، پیاز سرخ شده ، زرشک و شکر را به آن اضافه می کنیم.
مخلوط را در شکم مرغ جای می دهیم. و کمی صبر کنید هنرنمایی من رو ببینید خب باقی توضیحات .... جلوی شکم آن را قبل از دوخت یک تکه کاغذ فویل قرار می دهیم. بعد شکم مرغ را می دوزیم و در قابلمه ای که گنجایش مرغ را داشته باشد، با 3 قاشق سوپخوری روغن داغ شده، با شعله ملایم سرخ می کنیم. 3-2 فنجان آب را در چند بار اضافه می کنیم، تا مرغ پخته شود، ولی له نشود. پس از طبخ، باید نصف فنجان آب داشته باشد.